De Spelerij - De Uitvinderij

Veldweg 5 6952 GX Dieren - 0313 413 118

Joany:

Ik ben er geweest met schoolreisje het was superrrrrrr leuk!!!! Vooral met dat metaal ik heb toen een hondje gemaakt. Ik heb er ook leuke herinneringen aan over gehouden met mijn klas... Ik wil er zeker nog een keer naartoe maar dan met me familie!!!!!!

De Spelerij

Grote kans die je twee keer moet kijken als je in De Spelerij rondloopt. Brengt dat jongetje met z’n vriendjes echt die gekke carrousel in beweging? Bedient dat meisje nu een hijskraan? En staan die kinderen daar broodjes te bakken?

Spelend ontdekken

Dat, en veel meer, gebeurt allemaal in De Spelerij. De kunstenaar die al die vreemde, wonderlijke en fantasierijke creaties heeft gemaakt is Jos Spanbroek. Over hem lees je hier meer. Hij creëerde een plek waar je, tussen allerlei gekke speelbeelden, je fantasie de vrije loop kunt laten. Al sinds 1984 verwonderen bezoekers, jonge en minder jonge, zich over zijn wonderwereld.

Bij De Spelerij ontdek je ‘hoe dingen werken’. En hoe samenwerken werkt. Wat het is om op avontuur te gaan. Hoe het (ook alweer) voelt als alles mogelijk is. De Spelerij is gewoon grenzeloos leuk!