De Spelerij - De Uitvinderij

Veldweg 5 6952 GX Dieren - 0313 413 118

Jannick:

Ik was vandaag in de spelerij en vond het erg leuk. Vooral de ballenmachine en het water, maar de rest ook hoor! Groetjes Jannick

De Uitvinderij

De Uitvinderij is echt iets voor jongens en meisjes die met hun handen durven werken. Die niet bang zijn voor stoere materialen en machines. En niets liever willen dan helemaal zelf iets te maken. Zonder opdracht van mama of papa. Of de juf. Nee, helemaal zelf.

Ontdekkend spelen

Weet je wat nu het grappige is? Bijna alle jongens en meisjes vinden het geweldig om zélf wat te maken. Of het nu een prachtig verfspetterschilderij is, een luchtballon van metaal (ja, die bestaan) of een piratenboot van piepschuim. Iets maken dat je zelf bedacht hebt, dat je zelf hebt gepuntlast, gestanst of gezaagd. Dat is toch superstoer?

In De Uitvinderij ontdek je dat ook jij een kunstenaar bent. Hoe geweldig het is om zelf iets te bedenken, en het dan ook nog eens te kunnen maken. In De Uitvinderij vind je jezelf opnieuw uit!

Kijk hier voor de techniekprogramma's voor scholen. 

Herfstvakantie

De leukste herfst!

Dé speel- en ontdekbestemming voor in de herfstvakantie? Dat is natuurlijk De Spelerij – De Uitvinderij. Of het nu plenst of het zonnetje schijnt, vermaken doe je je sowieso. Met knutselen, klauteren en bouwen. En met theater!

Natuurlijk kun je in de herfstvakantie, net als altijd, zelf kiezen wat je maakt in De Uitvinderij.

Alle andere dingen die je normaal in De Spelerij - De Uitvinderij kunt doen, kun je ook in de herfstvakantie doen. Dus lekkere broodjes bakken. Kunstwerken maken met de verfspettermachine. Figuurzagen met piepschuim. En lekker klimmen in de buitenlucht op (te) gekke toestellen. Tot ziens dus, in de herfstvakantie!

Theatervoorstelling

Heb je even genoeg van het spelen of bouwen, dan kun je gaan kijken naar de theatervoorstelling ‘Circus in het ziekenhuis’. Die gaat over Liesbed, die met een gebroken been in het ziekenhuis ligt. Dikke pech voor haar, want ze had nog zo geoefend op een circusvoorstelling die ze voor de hele school ging opvoeren. Gelukkig heeft Liesbed lieve vriendjes en vriendinnetjes. Zij zorgen ervoor dat er toch een voorstelling komt en zetten het hele ziekenhuis op z’n kop. De theatervoorstelling begint elke werkdag om 14.30 uur en is te bezoeken voor iedereen vanaf 5 jaar.

In de herfstvakantie (zaterdag 14 oktober t/m zondag 29 oktober) zijn we elke dag geopend. Tevens zijn we woensdag 1 november open. Zo kunnen ook de Belgische schoolkinderen tijdens hun herfstvakantie lekker komen spelen en bouwen.

Metaal

Ben je 10 jaar of ouder (schoolreizen groep 7 & 8), dan kun je 's middags in de metaalafdeling  aan de slag. Eerst krijg je een speciale uitleg en dan kan het buigen, knippen, stansen, walsen en puntlassen starten!

Figuurzagen

Je tekent wat je uit wilt zagen op je plankje. Knop aan en zagen maar. Misschien nog schuren, boren of schilderen en je kunstwerk is klaar.

Plexiglas

Leg je plexiglas op een buigbalk, voet op het pedaal en na 100 tellen is het strookje zacht en kun je de mooiste sleutelhangers buigen.

Verfmachine

Je vriend of vriendin laat de ton draaien, jij spuit de verf op het papier en dan laat je de spettertekening drogen in de magnetron.

Masker maken

Ben je klaar met de verfmachine? Dan kun je van de spetter-tekening bijvoorbeeld een masker, een doosje of letters maken.

Piepschuim

De leukste werkstukken en bootjes, die je in het water kunt proberen, kun je met het warme draadje uitsnijden.