De Spelerij - De Uitvinderij

Veldweg 5 6952 GX Dieren - 0313 413 118

Ilse Moraal:

Ik was op schoolreisje bij de Spelerij. Ik vond het erg leuk. Het was mooi weer dus we mochten lekker onze zwemkleren aan doen en met het water spelen. De Uitvinderij vond ik haast het leukst. Ik ga nog een dagje met mijn broertje Abel en zusje Sanne en mijn papa en mama er naar toe! Liefs Ilse

De Uitvinderij

De Uitvinderij is echt iets voor jongens en meisjes die met hun handen durven werken. Die niet bang zijn voor stoere materialen en machines. En niets liever willen dan helemaal zelf iets te maken. Zonder opdracht van mama of papa. Of de juf. Nee, helemaal zelf.

Ontdekkend spelen

Weet je wat nu het grappige is? Bijna alle jongens en meisjes vinden het geweldig om zélf wat te maken. Of het nu een prachtig verfspetterschilderij is, een luchtballon van metaal (ja, die bestaan) of een piratenboot van piepschuim. Iets maken dat je zelf bedacht hebt, dat je zelf hebt gepuntlast, gestanst of gezaagd. Dat is toch superstoer?

In De Uitvinderij ontdek je dat ook jij een kunstenaar bent. Hoe geweldig het is om zelf iets te bedenken, en het dan ook nog eens te kunnen maken. In De Uitvinderij vind je jezelf opnieuw uit!

Kijk hier voor de techniekprogramma's voor scholen. 

Metaal

Ben je 10 jaar of ouder (schoolreizen groep 7 & 8), dan kun je 's middags in de metaalafdeling  aan de slag. Eerst krijg je een speciale uitleg en dan kan het buigen, knippen, stansen, walsen en puntlassen starten!

Figuurzagen

Je tekent wat je uit wilt zagen op je plankje. Knop aan en zagen maar. Misschien nog schuren, boren of schilderen en je kunstwerk is klaar.

Plexiglas

Leg je plexiglas op een buigbalk, voet op het pedaal en na 100 tellen is het strookje zacht en kun je de mooiste sleutelhangers buigen.

Verfmachine

Je vriend of vriendin laat de ton draaien, jij spuit de verf op het papier en dan laat je de spettertekening drogen in de magnetron.

Masker maken

Ben je klaar met de verfmachine? Dan kun je van de spetter-tekening bijvoorbeeld een masker, een doosje of letters maken.

Piepschuim

De leukste werkstukken en bootjes, die je in het water kunt proberen, kun je met het warme draadje uitsnijden.