De Spelerij - De Uitvinderij

Veldweg 5 6952 GX Dieren - 0313 413 118

Floris:

Mijn vriendje Stijn Baron vierde zijn kinderfeestje hier en ik was erbij. Ik heb een fantastisch feestje gehad en kwam met allemaal leuke dingen thuis. Erg fijn gehad!

Missie

De Spelerij - De Uitvinderij wil bezoekers, jong en minder jong, (weer) laten terugvallen op hun verbeelding. En op hun zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en vindingrijkheid. Dat doen we door de kaders, de vaste lijnen, de grenzen en ander ‘vastigheden’ los te laten en jou in het diepe te gooien. Niet letterlijk natuurlijk, maar we vullen niets voor je in. Je mag het hier helemaal zelf uitzoeken. En uitvinden, ontdekken, achterhalen en oplossen.

De Spelerij - De Uitvinderij wil bezoekers verbinden door kunst. Want dat is wat je hier aantreft en zelf creëert: kunst gemaakt van sloopmaterialen. Klinkt raar? Dat is het ook. De raarste dingen zie je hier. En maak je hier. Maar die rare dingen doen iets met je wanneer jij er iets mee doet. Ze gaan bewegen, maken vreemde geluiden, brengen andere rare dingen in beweging. Ze zetten je aan het denken, maken je aan het lachen en laten je versteld staan. Precies zoals kunst bedoeld is.

De Spelerij - De Uitvinderij wil jou laten zien wie je óók bent. En wat je nog méér kunt, naast de dingen waar je nu al goed in bent. Want in iedereen zit een maker. Ook in jou.