Theater van De Spelerij

Pom en de reis naar hier en nu!

 

De rest volgt snel!

 

 

Pom in het theater

Waarom Pom en de reis naar hier en nu zo’n geschikte voorstelling is voor kinderen van 4 tot 7 jaar? Vanwege de uiteenlopende elementen die in de klas mooie gesprekken kunnen

 

Met de klas naar het theater

De groepen worden door een medewerker van De Spelerij opgehaald bij de garderobe. Daar blijven ook de tassen en eventuele eet- en drinkwaren achter. Een leerkracht krijgt een plattegrondje van het theater en gaat vervolgens met de kinderen naar binnen. De leerkrachten en eventuele begeleiders gaan bij voorkeur verspreid door de zaal tussen de kinderen zitten. De voorstelling duurt ongeveer drie kwartier.

Let op: zorg ervoor dat iedereen voor de voorstelling naar het toilet is geweest!

Techniek met lesbrief

Bij de voorstelling hoort ook een voorbereiding, opdracht tijdens de schoolreis en na afloop in de klas. U kunt de lesbrief downloaden: Lesbrief magneten bij Pom en de reis naar hier en nu de bijpassende video-instructie over magneten voor in de klas. 

Kleine uitleg van kopieerblad 1

Kleine uitleg van kopieerblad 2

Over Myke

 
volgt snel

Over Yvon

De roots van Yvon liggen in muziek en straattheater. Ze heeft haar sporen als entertainer ruimschoots verdiend met haar gezelschap Adorabel, waarmee ze al twintig jaar lang optredens over de hele wereld verzorgt voor uiteenlopende gezelschappen. De rode draad in haar werk is een grote betrokkenheid bij mens en planeet.

Yvon is een idealist die de ogen niet sluit voor de werkelijkheid. Vanuit een creatieve, intelligente insteek weet ze anderen, jong én oud, telkens aan het denken te zetten. Het is haar manier om een steentje bij te dragen aan een betere wereld: via komische, inspirerende en ontroerende performances.