Laat je verwonderen met onze interactieve theatervoorstellingen

Pom en de reis naar hier en nu!

Pom & de reis naar hier en nu
Een belangrijk onderdeel van de schoolreis is de theatervoorstelling. Een moment voor de jongste kinderen om even rustig te gaan zitten en zich te laten inspireren. Yvon en Myke hebben samen een geweldig leuke, muzikale voorstelling heeft gemaakt: Pom & de reis naar hier en nu.

Pom vindt op de zolder van De Spelerij een tijdreismachine. Na wat reparaties doet-ie het ook nog! Pom kan niet wachten om door de tijd te reizen. Ze wil iets gaan uitvinden dat ervoor zorgt dat ze jong blijft. Want ze heeft echt geen zin om oud en krakkemikkig te worden. Maar knoeien met de tijd heeft gevolgen… Tijdens haar tijdreisavontuur leert Pom, geholpen door haar assistent, een paar belangrijke levenslessen. En komt ze erachter hoe belangrijk het is om de juiste vragen te stellen.

Klinkt als een spannend avontuur? Dat is het zeker. Maar ook een vrolijk, interactief, spectaculair, grappig en mooi avontuur. Wat Pom allemaal meemaakt tijdens haar reis moet je natuurlijk zelf komen bekijken!


Pom op school

Waarom Pom & de reis naar hier en nu zo’n geschikte voorstelling is voor kinderen van 4 tot 8 jaar? Vanwege de uiteenlopende elementen die in de klas mooie gesprekken kunnen opleveren. Spelenderwijs laat Pom zien hoe nauw verbonden techniek is aan onze persoonlijke ontwikkeling en hoe technische termen worden gekoppeld aan leven in het moment. Ga zelf maar na: wat trek je aan en wat stoot je af? Heb je veel of weinig energie? Waar laad je van op? Met behulp van de assistent ontdekt Pom hoe ze door positief te denken mooie dingen kan aantrekken.

Eigen wijsheid, zelfredzaamheid en ook hergebruik van materialen: leuk om te horen hoe jouw leerlingen denken over deze zaken die, verrassend genoeg, gelinkt zijn aan elkaar.

 Met de klas naar het theater

De groepen worden door een medewerker van De Spelerij opgehaald bij de garderobe. Daar blijven ook de tassen en eventuele eet- en drinkwaren achter. Een leerkracht krijgt een plattegrondje van het theater en gaat vervolgens met de kinderen naar binnen. De leerkrachten en eventuele begeleiders gaan bij voorkeur verspreid door de zaal tussen de kinderen zitten. De voorstelling duurt ongeveer drie kwartier.
Let op: zorg ervoor dat iedereen voor de voorstelling naar het toilet is geweest!

Techniek met lesbrief

Bij de voorstelling hoort ook een voorbereiding en na afloop in de klas een opdracht. U kunt de lesbrief downloaden: Lesbrief magneten bij Pom en de reis naar hier en nu de bijpassende video-instructie over magneten voor in de klas. 

Kleine uitleg van kopieerblad 1

Kleine uitleg van kopieerblad 2

Over Myke

Toneelspelen, verkleden, zingen en dansen: het artistieke zat er al vroeg in bij Myke. Als ze op 9-jarige leeftijd bij het lokale theater belandt, weet ze: dit wil ik. Voor altijd! En zo gebeurde het. Op de opleiding Artiest Theater gevolgd door de opleiding Docent Theater leerde ze over alle aspecten (dat zijn er heel wat!) die bij het vak komen kijken. In de speelervaring die ze daarna opdeed, ontdekte ze hoe geweldig het is om voor kinderen op te treden. Zij laten Myke telkens inzien: leef in het moment. Misschien wel de allerbelangrijkste levensles. Voor ons allemaal.

Over Yvon

De roots van Yvon liggen in muziek en straattheater. Ze heeft haar sporen als entertainer ruimschoots verdiend met haar gezelschap Adorabel, waarmee ze al ruim twintig jaar lang optredens over de hele wereld verzorgt voor uiteenlopende gezelschappen. De rode draad in haar werk is een grote betrokkenheid bij mens en planeet. Yvon is een idealist die de ogen niet sluit voor de werkelijkheid. Vanuit een creatieve, intelligente insteek weet ze anderen, jong én oud, telkens aan het denken te zetten. Het is haar manier om een steentje bij te dragen aan een betere wereld: via komische, inspirerende en ontroerende performances.