De Spelerij - De Uitvinderij

Veldweg 5 6952 GX Dieren - 0313 413 118

Melanie:

Het was heel erg leuk met mijn klas en we gingen naar De Spelerij op schoolreisje en het was enorm gezellig. Ik wil er ook heen met mijn familie! 

Welkom op de Spelerij

Spelend ontdekken en ontdekkend spelen. Deze woorden zeggen alles over De Spelerij - De Uitvinderij in Dieren (Gld). Kinderen – maar ook volwassenen – komen hier erachter hoe creatief ze eigenlijk zijn. En dat is vaak veel creatiever dan ze zelf denken. Want werkelijk iedereen kan zelf iets maken. Het enige wat je nodig hebt, is je verbeelding.

De Spelerij

De Spelerij is een bijzondere speelplek. De meest ongewone speeltuin die je ooit hebt gezien. Eigenlijk is het meer een doe-, samenwerk- en verwondertuin waar je, samen met anderen, de meest fantasievolle toestellen bedient en in beweging brengt. De hele dag kun je hier klauteren, roetsjen, rennen en ravotten op en om de toestellen. Daar krijg je natuurlijk honger van. Geen punt: op De Spelerij bak je je eigen broodjes! 

De Uitvinderij

De Uitvinderij is eigenlijk een enorme werkplaats. Hier maak je je eigen kunstwerk. Van hout, metaal, plexiglas of piepschuim. Of van al die materialen samen. Dat doe je met behulp van echte gereedschappen en machines. Natuurlijk is er begeleiding. En ouders mogen ook meewerken. Maar in De Uitvinderij gaat het om wat jij zélf maakt 

De Spelerij - De Uitvinderij: we lijken helemaal nergens op. Al sinds 1984!

Openingstijden

Kerstvakantie

De leukste winter!

Dé speel- en ontdekbestemming voor in de kerstvakantie? Dat is natuurlijk De Spelerij – De Uitvinderij. Of het nu plenst of het zonnetje schijnt, vermaken doe je je sowieso. Met knutselen, klauteren en bouwen, maar ook je eigen kerstversiering maken!

Natuurlijk kun je in de kerstvakantie, net als altijd, zelf kiezen wat je maakt in De Uitvinderij.

Alle andere dingen die je normaal in De Spelerij - De Uitvinderij kunt doen, kun je ook in de kerstvakantie doen. Dus lekkere broodjes bakken en warme chocomel drinken. Kunstwerken maken met de verfspettermachine. Figuurzagen met hout. En lekker klimmen in de buitenlucht op (te) gekke toestellen. Tot ziens dus, in de kerstvakantie!

In de herfstvakantie (zaterdag 23 december t/m zondag 7 januari) zijn we geopend. Let wel even op want op 1ste en 2de Kerstdag en Oud-en Nieuwjaarsdag zijn we gesloten.

Entreeprijzen

4 tot 100 jaar € 14,00
jonger dan 4 jaar gratis

Het park is geschikt als uw jongste kind 4 jaar oud is. Als het oudste kind 4 jaar is, kunt u beter nog even wachten.

Schoolreis of familie-uitje

Al meer dan 30 jaar is De Spelerij/ De Uitvinderij een plek waar scholen en groepen met hun kinderen graag komen. De hele dag met de kinderen op stap om samen De Spelerij te ervaren. Maar De Spelerij is ook bij uitstek geschikt voor het houden van een familiefeest, waarbij u (klein)kinderen wilt uitnodigen.

Het GROTE Spelerij Bordspel

Ontdek de Spelerij op een hele andere manier met het GROTE online game bordspel. Speel alleen tegen de computer of met 1, 2 of 3 medespelers!

Hier kun je Het GROTE Spelerij spel vinden.

Broodjes bakken

Als lunch kun je zelf stokbroodjes bakken. Je kunt de broodjes vullen met jam, hagelslag of muisjes. Dit kost € 4,- p.p. inclusief limonade.

Let op: broodjes bakken moet gereserveerd worden n i.v.m. het rijzen van het deeg. Dit kan telefonisch op: 0313 41 31 18 of op de dag zelf tot 12.00 uur bij de kassa.

We gaan broodjes bakken vanaf 6 deelnemers om 13.00 uur.

Diner bij onze buren

De hele dag lekker spelen en ontdekken in de Spelerij en werken (knutselen) in de werkplaats De Uitvinderij. Als afsluiting een diner bij onze ‘buren’. Beenham met mosterdsaus, kalkoenfilet met kerrie roomsaus, rundergoulash met rijst, gebakken aardappeltjes, krieltjes, dagverse groenten en rauwkost, € 19,50 p.p. extra. Voor de kinderen t/m 11 jaar, kleine schnitzeltjes/ frikandelletjes/ gehaktballetjes, geserveerd met patatjes en appelmoes. €9,50 p.p. extra.

Reserveren? Bel 0313-413118 of mail naar info@spelerij.nl