Ga aan de slag met techniek bij De Uitvinderij

De Uitvinderij is echt iets voor jongens en meisjes die met hun handen durven werken. Die niet bang zijn voor stoere materialen en machines. En niets liever willen dan helemaal zelf iets te maken.

Zonder opdracht van mama of papa.

Of de juf.

Nee, helemaal zelf.

Ontdekkend spelen

Weet je wat nu het grappige is? Bijna alle jongens en meisjes vinden het geweldig om zélf wat te maken. Of het nu een prachtig verfspetterschilderij is, een luchtballon van metaal (ja, die bestaan) of een piratenboot van piepschuim.

Iets maken dat je zelf bedacht hebt, dat je zelf hebt gepuntlast, gestanst of gezaagd. Dat is toch superstoer?

In De Uitvinderij ontdek je dat ook jij een kunstenaar bent. Hoe geweldig het is om zelf iets te bedenken, en het dan ook nog eens te kunnen maken. In De Uitvinderij vind je jezelf opnieuw uit!

Kijk hier voor de techniekprogramma’s voor scholen en ontdek de activiteiten en meer hieronder. Of neem een kijkje in onze fotogalerij!

Verschillende technieken

Metaal

Ben je 10 jaar of ouder, dan kun je ’s middags in de metaalafdeling aan de slag. Eerst krijg je een speciale uitleg en dan kan het buigen, knippen, stansen, walsen en puntlassen starten!

Naamplaatje

Neem een stukje kunststof. Sla op de achterkant van de slagletter met een hamer en zo schrijf je je naam

Figuurzagen

Je tekent wat je uit wilt zagen op je plankje. Knop aan en zagen maar. Misschien nog schuren, boren of schilderen en je kunstwerk is klaar.

Stansen

Maak je tekening in de verfspetter-machnine. Daarna kun je met stansen bijvoorbeeld een masker, een doosje of letters maken.

Plexiglas

Leg je plexiglas op een buigbalk, voet op het pedaal en na 100 tellen is het strookje zacht en kun je de mooiste sleutelhangers buigen.

Piepschuim

De leukste werkstukken en bootjes, die je in het water kunt proberen, kun je met het warme draadje uitsnijden.

Ontdek meer

De Spelerij

Grote kans dat je twee keer moet kijken als je in De Spelerij rondloopt. Brengt dat jongetje met z’n vriendjes echt die gekke carrousel in beweging? Bedient dat meisje nu een hijskraan? En staan die kinderen daar broodjes te bakken?

Kinderfeestje

De Spelerij is bij uitstek geschikt voor het houden van feestjes, waarbij u (klein)kinderen wilt uitnodigen. Het is een plek voor jong en oud.

Familiefeest

familie-arrangement 32,- p.p. vanaf 10 personen. Hierbij is inbegrepen: entree, drinken met een muffin en broodbakken als lunch.