Techniek arrangementen

Midden in De Spelerij staat het grootste technieklokaal van Nederland: De Uitvinderij. In dit lokaal kunnen groepen aan het werk met verschillende materialen en apparaten.

Wij bieden diverse programma’s aan voor verschillende groepen. Onder de professionele begeleiding van onze medewerkers gaan de leerlingen aan de slag met de door u gekozen opdracht. De nadruk hierbij ligt op zelf ervaren, kennismaken met techniek en ambacht, samenwerken, eigen ideeën en creativiteit ontdekken.

De kosten van de techniekarrangementen zijn inclusief de begeleiding door onze ervaren medewerkers , de materialen en toegang tot het park. Bij een techniekarrangement is voor een meerprijs van 4,- p.p. een lunch met zelf stokbroodjes bakken mogelijk.

Reserveer onderaan deze pagina een van de techniek arrangementen!

Arrangementen

Jonge uitvinders

Voor de leerlingen van groep 5 & 6, staat het ontdekken van techniek centraal. Iedereen wordt in De Spelerij ontvangen waar de leerlingen eerst gaan spelen en ontdekken. Daarna gaat iedereen naar De Uitvinderij waar een uitleg wordt gegeven over de verschillende machines en de bijbehorende materialen. Na de uitleg mag iedereen gedurende 2,5 uur aan de slag in de Uitvinderij en de eigen creativiteit ontplooien. Natuurlijk gaan alle gemaakte uitvindingen mee naar huis! Na dit programma is iedereen welkom om te blijven spelen en ontdekken in De Spelerij.

 • Basisonderwijs: groep 5 & 6
 • Duur: 2,5 uur werken in De Uitvinderij
 • Kosten: €10,- p.p.

Boekingsperiode: oktober t/m maart

Meesterlijk met metaal

Voor de leerlingen van groep 7 & 8 en de leerlingen in de brugklas, staat het werken met metaal centraal in dit programma. Iedereen wordt in De Spelerij ontvangen, waar eerst de gelegenheid is om te spelen en te ontdekken. Hierna gaan de leerlingen en hun begeleiders naar de metaalafdeling in De Uitvinderij en krijgt iedereen een uitleg over de verschillende machines, zoals uithoekscharen, kantbanken en puntlasapparaten. Gedurende 2,5 uur kunnen de leerlingen naar eigen inzicht  aan de slag met de door ons aangeboden materialen en machines. Uiteraard gaan alle kunstwerken ook mee naar school. Na het programma zijn jullie welkom om te blijven spelen en ontdekken in De Spelerij.

 •  Basisonderwijs: Groep 7 & 8* en de brugklas
 • Duur: 2,5 uur werken in de metaalafdeling van de Uitvinderij
 • Kosten: €10,- p.p.
 • Boekingsperiode: oktober t/m maart. Maximaal 60 leerlingen per dagdeel

*In de periode september t/m januari is dit programma niet voor groep 7 beschikbaar.

De Spelerij

Kermisattractie bouwen

In dit project staan verschillende overbrengingen en creativiteit centraal voor de leerlingen. Na ontvangst gaan de kinderen spelen en ontdekken in De Spelerij. Hierna gaan we aan de slag op de metaalafdeling in de Uitvinderij, waar de leerlingen bekend raken met de machines en materialen en waar ze hun eigen kunstwerk mogen maken, dat ze mee naar huis mogen nemen. Vervolgens krijgen ze de opdracht voor de middag: bouw, in groepsverband, een bewegende kermisattractie.

Hiervoor krijgen de kinderen de opdracht om in het park op zoek te gaan naar de verschillende overbrengingen om deze eventueel te gebruiken in de te maken attractie. In de ontwerp- en bedenktijd lunchen ze buiten met hun zelf meegenomen lunch. Na de lunch gaan de leerlingen aan de opdracht werken. Na het programma zijn ze welkom om te blijven spelen en ontdekken in De Spelerij.

  • Basisonderwijs groep 8 en brugklassen
  • Duur: 6 uur
  • Kosten €16,- p.p.
  • Beschikbaarheid: oktober t/m maart. Maximaal 60 kinderen per dag

Techniek in de stad

Samenwerken, creativiteit en techniek komen elkaar tegen in dit project waarbij de leerlingen uitgedaagd worden om in groepsverband een stad te bouwen. Na ontvangst in De Spelerij kunnen de leerlingen eerst spelen en ontdekken in het park, waarna de leerlingen verzamelen om in de Uitvinderij aan de slag te gaan met de opdracht. In de Uitvinderij krijgen de leerlingen een uitleg over de verschillende materialen en machines en krijgen ze de opdracht. Met zijn allen bouwen ze één grote stad, met verschillende gebouwen. De groep wordt in kleine groepen opgedeeld en elke groep bouwt één onderdeel van de stad. Dit varieert van wolkenkrabbers met werkende lift tot echt werkende ophaalbruggen tot infrastructuur en zo maar door. Aan het eind volgt er een korte presentatie zodat elke groep kan laten zien wat zij gemaakt heeft, en gaat de gemaakte stad mee terug naar school. Na het programma zijn ze welkom om te blijven spelen in De Spelerij.

 • Basisonderwijs: groep 5 & 6*
 • Duur: 2,5 uur werken aan de opdracht
 • Kosten: €10,- p.p.
 • Boekingsperiode: oktober t/m maart

*In overleg kan deze opdracht ook gedaan worden met de groepen 7 en 8. In de periode van september tot januari is deze opdracht zeer geschikt voor groep 7.    

Verschillende technieken

Metaal

Ben je 10 jaar of ouder, dan kun je ’s middags in de metaalafdeling aan de slag. Eerst krijg je een speciale uitleg en dan kan het buigen, knippen, stansen, walsen en puntlassen starten!

Verfmachine

Je vriend of vriendin laat de ton draaien, jij spuit de verf op het papier en dan laat je de spettertekening drogen in de magnetron.

Figuurzagen

Je tekent wat je uit wilt zagen op je plankje. Knop aan en zagen maar. Misschien nog schuren, boren of schilderen en je kunstwerk is klaar.

Masker maken in De Uitvinderij

Stansen

Ben je klaar met de verfmachine? Dan kun je van de spetter-tekening bijvoorbeeld een masker, een doosje of letters maken.

Plexiglas buigen in De Uitvinderij

Plexiglas

Leg je plexiglas op een buigbalk, voet op het pedaal en na 100 tellen is het strookje zacht en kun je de mooiste sleutelhangers buigen.

Piepschuim

De leukste werkstukken en bootjes, die je in het water kunt proberen, kun je met het warme draadje uitsnijden.

Wil je het techniek arrangementen boeken?

Neem contact op

Of bel 0313 413 118

Share: