De Spelerij

Grote kans dat je twee keer moet kijken als je in De Spelerij rondloopt.

Brengt dat jongetje met z’n vriendjes echt die gekke carrousel in beweging? Bedient dat meisje nu een hijskraan? En staan die kinderen daar broodjes te bakken?

Spelend ontdekken

Dat, en veel meer, gebeurt allemaal in De Spelerij. De kunstenaar die al die vreemde, wonderlijke en fantasierijke creaties heeft gemaakt is Jos Spanbroek.

Hij creëerde een plek waar je, tussen allerlei gekke speelbeelden, je fantasie de vrije loop kunt laten. Al sinds 1984 verwonderen bezoekers, jonge en minder jonge, zich over zijn wonderwereld.

Bij De Spelerij ontdek je ‘hoe dingen werken’. En hoe samenwerken werkt. Wat het is om op avontuur te gaan. Hoe het (ook alweer) voelt als alles mogelijk is. De Spelerij is gewoon grenzeloos leuk!

Neem een kijkje in onze fotogalerij.

Broodjes bakken

Als lunch kun je zelf stokbroodjes bakken. Je kunt de broodjes vullen met jam, hagelslag of muisjes. Dit kost € 4,- p.p. inclusief limonade.

Let op: broodjes bakken moet gereserveerd worden i.v.m. het rijzen van het deeg. Dit kan telefonisch op: 0313 413 118 of op de dag zelf tot 12.00 uur bij de kassa.

We gaan broodjes bakken vanaf 6 deelnemers om 13.00 uur.

Bij het broodjes bakken kunt u ook glutenvrije broodjes en (suikervrij) beleg reserveren. Meer info vindt u hier.

Ontdek meer

De Uitvinderij

De Uitvinderij is echt iets voor jongens en meisjes die met hun handen durven werken. Die niet bang zijn voor stoere materialen en machines. En niets liever willen dan helemaal zelf iets te maken.

Scholen

Al meer dan 30 jaar is De Spelerij/De Uitvinderij een plek waar scholen en groepen met hun kinderen graag komen. De hele dag met de kinderen op stap om samen De Spelerij te ervaren.

Kinderfeestje

De Spelerij is bij uitstek geschikt voor het houden van feestjes, waarbij u (klein)kinderen wilt uitnodigen. Het is een plek voor jong en oud.

Share: